Svetainės baldai

2 vasario, 2010

Svetainės baldai – naujausios mados ir tendencijos

Filed under: Svetainės baldai — Žymos: — svetainesbaldai @ 12:36 pm

Kuo daugiau kabinamų elementų. Taip trumpai galima būtų apibūdinti naujausią korpusinių svetainės baldų madą. Jeigu dar visai neseniai kompozicijos dažniausiai būdavo formuojamos iš įvairiausių ant žemės pastatomų komodų bei stacionarių knygų lentynų arba knygų spintų, tai šiandien mes matome visiškai priešingą vyraujančią tendenciją.

Funkcionalumas kaip ir anksčiau yra itin svarbus, todėl ir šiandien svetainės baldų sistema – sekcija privalo turėti daug ir patogios vietos knygoms bei kitiems daiktams susidėti. Tačiau naujausi italų gamintojų sprendimai šiems uždaviniams yra visiškai kitokie nei anksčiau.

Naujausiose svetainės baldų kompozicijose ant žemės pastatomas komodas pakeitė kabinamos komodos su durelėmis arba stalčiais. Knygų lentynos arba spintos jau nebėra tokios „sunkiai“ atrodančios, priešingai – jos gana „lengvos“, elegantiškos ir taip pat kabinamos ant sienos. Net jeigu sistema privalo būti gana didelių išmatavimų, vistiek daugelis jos elementų yra kabinami. Jūsų svetainei toks komplektavimas neabejotinai suteikia papildomos erdvės.

Dar vienas esminis komplektavimo pasikeitimas – tai, kad beveik nenaudojami elementai su stiklinėmis durelėmis. Galima sakyti, kad stiklas kaip medžiaga šiuo metu apskritai nėra populiarus. Naujausi svetainės baldų elementai dažniausiai būna arba atviri arba su natūralios medžio faneruotės ir lako durelėmis.  

Iš esmės pasikeitė ir svetainės baldų spalvinė gama. Anksčiau, prie blizgių arba matinių lakų paprastai buvo derinama natūrali tiko arba vyšnios faneruotė. Šiandien šias spalvas visiškai pakeitė riešutas arba wenge. Svetainės baldų kompozicijos kaip ir anksčiau nėra vienspalvės, tačiau pasirenkamos spalvos yra kitokios. Vyrauja neutralios, prie daugelio interjero elementų besiderinančios spalvos: sabbia, tortora ir corda. Tokiu būdu yra lengvai išlaikomas interjero vientisumas, o Jūsų svetainė tampa nepakartojamai rafinuota.

Parašykite komentarą »

Kol kas komentarų nėra.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Parašykite komentarą

Blogą talpina WordPress.com.